Aktiviteetit

Juva-Sulkava melontareitti

Upean, perhemelontaan soveltuvan reitin yhteispituus on 57 km, jonka melomiseen kannattaa varata kaksi, kolme päivää. Reitin lähtöpiste on Juva Campingillä ja päätepiste Sulkavalla, Veneilykeskus Kulkemuksen rannassa. Meloa voi myös tietyn, lyhyemmän osan reitistä. Oravareitti on Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu, maastoon merkitty vesiluontopolku. Reitin varrella on jokia, pieniä koskia sekä järviä.

Oravareitin laajennus Ala-Matkuksesta Partalaan on otettu käyttöön.
Kysy ennen melomaan lähtöä vesitilanne joko Sulkavan Oravanpesiltä, puh.
0400 938076 tai Juva Campingiltä, puh. 015-451930.

Saatavissa vedenkestävälle paperille painettu kartta 10 e, kysy lisää matkailuneuvonnasta, puh. 044 417 5215.

Lue lisää... oravareitti.fi

Vilkaharjun luontopolut

Vilkaharjun luontopolku esittelee alueen komeaa harjuluontoa, geologiaa ja historiaa. Luontopolun varrella on yksi Suomen suurimpia siirtolohkareita. Polku on kaksiosainen. I osan pituus on n. 3,1 km ja II osan n. 3,6 km. Kummankin osan voi kiertää erikseen. Poluilla olevat opastaulut on uusittu ja niistä voi lukea metsän merkityksestä ennen ja nyt. Lisää tietoa poluista on ns. lähtötaululla, joka sijaitsee Hopeasaareen lähtevän tienhaaran kohdalla parkkiaukiolla.
Kysy lisää matkailuneuvonnasta, puh. 044 4175215

Karttalinkki lähtöpaikkaan tässä.

Parasta Saimaalla -blogikirjoitus Vilkaharjun luontopoluista tässä.

Frisbeegolf

Kirkonkylässä liikuntahallin ympäristöön on rakennettu 18 korinen frisbeegolfrata. Radalla on kaksi väylää ja pituutta noin 2000 metriä. Kiekkoja voi vuokrata kirjastosta sekä TV ja kodinkone T.Kemppisestä, os. Alanteentie 32, josta niitä voi myös ostaa. Reittikartta ja säännöt.

Lohilahden frisbeegolfrata on yhdeksän korinen, lyhyt mutta kapea reitti on taitavien heittäjien suosiossa.
Lue lisää tästä.

Hiihtoladut

Hiihtoa voi harrastaa kirkonkylän Kukkomäen hiihtoladuilla, joista osa valaistua sekä sieltä lähtevillä eri pituisilla reiteillä. Lisäksi urheilukentän ympärillä on lyhyt latu kiertäen kentän ja pururadan, valaistu.
Liikuntahallin ympäristössä myös hiihtolatuja ja sieltä lähtee myös reitistölatu Saarilammen (Juva) suuntaan, jossa kota lehvähdystä varten. Lähtöpaikaksi voi valita myös Tuonilahdessa, vankilan kohdalla olevan lähtöpaikan. Kelien salliessa myös Alanteen jäälle tehdään hiihtoladut.
Talviaikaan latujen huoltotilanteen voi tarkistaa oheisesta linkistä.

Latutilanne..

Geokätköily

Geokätköilyn Sulkavan "piilot". Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa luontoon tai rakennettuun ympäristöön piilotetaan geokätköiksi kutsuttuja rasioita, joissa sisällä on lokikirja ja kynä ja mahdollisesti jotain pientä vaihtotavaraa.

Lue lisää...

Sulkavan viehekalastusalue

Uistelijoille tarjolla Sulkavan viehekalastusalueen yhteislupa-alueella yhteensä 16 000 ha uistelualuetta.
Luvan myyjiä kirkonkylässä Sulkavan Verkko ja Paita ja kioski Alanteen Helmi ja Lohilahdella Lohilahden Neste.
Luvan hinta kalastuskaudelta 65 e, kuukaudelta 50 e, viikolta 40 e ja kolmen vuorokauden lupa 25 e.
Luvan voi maksaa myös suoraan viehekalastusalueen tilille Sulkavan Osuuspankkiin FI68 5437 0420 0016 55. Maksun lisätiedoissa oltava merkintä 'Sulkavan viehekalastusmaksu' sekä luvan haluttu alkamispäivämäärä.  Kalastusrajoitukset: vain rasvaeväleikatut järvilohi ja järvitaimen. Alamitat nieriä mukaanlukien 60 cm. Ei vaparajoitusta.

Lue lisää...