Suoraan sisältöön

Koronavirusrokotukset viikko 23 ja 24

Kategoria: Koronavirus

Koronavirusrokotukset Sulkavalla viikko 23 ja 24

Ajan rokotukseen voi 10.6. alkaen varata kaikki 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt Sulkavalla.

Ajan voi varata sähköisesti (ks. lisätiedot alla) tai soittamalla vastaanoton ajanvaraukseen (puh. 015 527 7165). Rokotukset ainoastaan ajanvarauksella.

Rokotuspäivät viikoilla 23 ja 24:

  • torstaina 10.6. rokotetaan II rokotuksia riskiryhmille 1. rokotuksen yhteydessä saadun ajanvarauksen mukaisesti terveysasemalla
  • maanantaina 14.6. rokotamme liikuntahallilla 40–64-vuotiaita ja tätä vanhempia ajanvarauksen mukaisesti.

THL suosittelee, että jokainen ottaa sekä ensimmäisen että toisen rokoteannoksen omassa kotikunnassaan. Rokotteita jaetaan kuntiin ihmisten kotikunnan perusteella, ja siksi esimerkiksi mökkipaikkakunnilla ei ole mahdollisuutta rokottaa monia ulkopaikkakuntalaisia.

Jos rokotukseen ei pääse ajallaan omassa kotikunnassa, rokotusaikaa voidaan siirtää ja ensimmäisen ja toisen rokotuksen annosväliä pidentää yli 12 viikkoon. THL:n ohjeen mukaisesti Itä-Savossa pitkäaikaisesti oleileville voidaan antaa rokote vain niissä poikkeuksellisissa tapauksissa, kun rokotuksen hakeminen omasta kotikunnasta on hyvin vaikeaa.

Lisätietoja

Sosteri on avannut sähköisen Hyvis-ajanvarauksen, jonka kautta sulkavalaiset voivat varata ajan. Ajan voi varata ainoastaan ne henkilöt, jotka kulloinkin ovat rokotusvuorossa. Verkkoajanvaraus vaatii vahvaa tunnistautumista eli verkkopankkitunnuksia. Puhelinajanvarauksemme toimii lisäksi edelleen, joten voit valita näistä kahdesta ajanvaraustavasta sinulle sopivamman.

Jos olet yli 65-vuotias, etkä ole saanut yhteydenottoa rokotukseen liittyen tai et ole saanut rokotetta, ole meihin yhteydessä puhelimitse p. 015 5277165.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotusaikataulu etenee Suomen koronastrategian mukaisesti.

Pyydämme seuraamaan tiedottamista rokotusten etenemisestä Sulkavan kunnan sivuilta https://terveys.sulkava.fi. Lisäksi tiedotamme rokotusten etenemisestä Sulkavan paikallislehdessä ja Itä-Savossa.

Huomioitavaa

  • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle.
  • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.
  • Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.
  • Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen.