Suoraan sisältöön

Kirjastonjohtajan virka

Sulkavan kunta on juuri sopivan kokoinen erityisen elämäniloinen kunta Etelä-Savon maakunnassa. Sulkava sijaitsee kauniin Saimaan rannalla.

Haemme

KIRJASTONJOHTAJAA

toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1.10.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Virkaan sisältyy lisäksi yleisiä kulttuuritoiminnan koordinointiin liittyviä tehtäviä.

Sulkavalla on noin 2500 asukasta, joita on ilo palvella ajanmukaisissa toimitiloissa vuonna 1997 valmistuneessa kirjastotalossa. Kirjastojärjestelmä on Axiell Aurora.

Kirjastonjohtaja vastaa kirjaston toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä, kokoelmatyöstä ja hankinnoista sekä näyttelyjen ja tapahtumien järjestämisestä. Kirjastonjohtaja vastaa myös kulttuuritoimen osalta yleisestä kulttuuritoimesta ja kulttuurikasvatuksesta. Työhön sisältyy monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä ja säännöllistä iltatyötä.

Kirjastonjohtaja on henkilökunnan esimies, kirjastossamme työskentelee johtajan lisäksi kaksi kirjastovirkailijaa. Lisäksi hän on sivistystoimen johtoryhmän jäsen. Hakijalta edellytämme hyviä esimies- ja vuorovaikutustaitoja, idearikkautta ja innostusta kirjastonjohtajan tehtävään. Eduksi luetaan kokemus kirjaston yhteistyöstä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa. Tärkeä perustehtävä liittyy lukutaidon kehittämiseen ja lukemisharrastuksen tukemiseen.

Kirjastolain 29.12.2916/1492 17 §:n mukaan kirjastolaitosta johtavalta vaaditaan virkaan tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito ja hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Lisäksi edellytämme joko korkeakoulututkintoon sisältyväksi tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen tai 35 opintoviikon laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan.

Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakemukset toimitetaan 10.8.2021 klo 12.00 mennessä Kuntarekryn kautta (www.kuntarekry.fi). Hakemukseen tulee liittää kelpoisuuden osoittavat tutkinto- ja työtodistukset. Alkuperäiset todistukset tarkistetaan ennen viran vastaanottamista. Aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon.

Lisätietoja antaa: Hallintojohtaja Mervi Palmu, mervi.palmu(a)sulkava.fi, puh. 044 4175201 sekä

kunnanjohtaja Juho Järvenpää, juho.jarvenpaa(a)sulkava.fi, puh. 044 417 5202 ajalla 5.7. – 30.7.2021.