Suoraan sisältöön

Savolainen sanataidefestivaali: Runobrunssi

Savolainen sanataidefestivaali: Runobrunssi

Savolainen sanataidefestivaali juhlistaa hersyvää kielellistä kulttuuriperintöä

Savolaisilla on tunnetusti sana hallussa ja sutkauttelu sujuu. Rikasta kielellistä kulttuuriperintöämme onkin syytä arvostaa ja vaalia. Sulkavalainen kulttuuriyhdistys Ihmekollektiivi järjestää 22.-23. päivä lokakuuta Tiittalan kartanossa Savolaisen sanataidefestivaalin, jossa on pääsee maksuttomissa ja kaikille avoimissa työpajoissa sekä tutustumaan savolaisen sanallisen kulttuuriperinnön menneisyyteen että luomaan uutta.

Sanataidefestivaalin päätöksenä on sunnuntaina 23.10. klo 12-14 Runobrunssi , jolloin lava on vapaa kaikille, jotka haluavat lausua runoja tai kertoa tarinoita. Ihmekollektiivi on kutsunut runobrunssille esiintymään niin sulkavalaisia murreosaajia kuin Etelä-Savon muiden kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistysten edustajia. Kaikkien osallistujien pienet ja suuret säkeet ja tarinat ovat tervetulleita, murteella tai ilman. Brunssilla voi tilata nautittavaksi annoksia Tiittalan kartanon vohvelikahvilan valikoimasta.

Festivaalin ilmaisohjelma toteutuu Rajupusu-Leaderin AIKU-teemahankkeen tuella. Aineettoman kulttuuriperinnön AIKU-teemahankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi elävää aineetonta kulttuuriperintöä, kehittää kulttuuriperintötoimintaa ja lisätä toimijoiden välistä yhteistyötä. Tapahtuma on myös osa Tiittalan kartanon lokakuista Kulttuurikuukautta:

https://www.tiittalankartano.fi/tapahtumia/">Tapahtumia

https://visitsavonlinna.fi/shops/tiittalan-kartanon-vohvelikahvila/">Tiittalan kartanon vohvelikahvila